Nye indlæg

 

Er du tyndfed?

10-11-2016

Tror du at du er sund, fordi du er slank? Så kan du godt tro om igen. Måske er du både sund og slank, og det er ”fedt. Men du kan faktisk også være SLANK og USUND. I hvert fald kan du have en masse af det farlige fedt i kroppen uden at du ved det.

Bildækket
Måske har du også en delle på maven, der lige sidder i vejen, når du skal lukke dine bukser? Sådan har jeg det, og det er super irriterende. Men det er ikke bare fordi, at det er irriterende og tøjet ikke sidder som det skal, at vi skal prøve at komme af med dellen. Bildækket, den oppustede mave, ølvom´en er farligt for os og kan forhøje vores risiko for både sukkersyge og kræftsygdomme.

Det indre fedt
Det er ikke kun fedtet omkrtyndfeding
maven, der er farligt, det er især også det fedt, som ligger omkring de indre organer som hjertet, leveren, nyrerne, bugspytkirtlen, i musklerne og i blodet.

Selvom man er slank og ikke kan se det, kan fedtet nemlig alligevel skjule sig omkring organerne og i blodet (forhøjet kolesterol), fordi vi lever usundt, spiser forkert kost og træner for lidt.

Fedtet omkring organerne kan være årsag til betændelse i tyktarmen og arterievæggene, hvilket det er en af de store årsager til hjerteproblemer, diabetes og visse typer cancer.

Undersøgelser har også vist, at fedtet omkring dine organer kan påvirke humøret, da det øger produktionen af stresshormonet cortisol samt reducerer niveauet af endorfiner (lykkehormon)

Fedtet omkring organerne opfører sig anderledes
Forskere ved dog ikke helt, hvorfor nogle mennesker i særlig grad udvikler den type fedt ud over, at det hænger nøje sammen med en særlig fedtrig kost. Men de ved, at fedtet omkring organerne opfører sig anderledes end det fedt, som sidder lige under huden, og som man kan føle mellem fingrene.
"Indvoldsfedt forekommer at være en ubevægelig klump spæk, men det er faktisk meget aktivt og pumper konstant gift ud i blodet," fortæller doktor David Haslam, som er direktør på National Obesity Forum i England, til Daily Mail.

Både danske og udenlandske studier afslører, at tyndfede har lige så stor risiko for at udvikle livsstilssygdomme som synligt overvægtige.
Så vi skal virkelig tænke mere på sundheden end på udseendet.

Meeen måske HAR du allerede prøvet at tabe dig om maven med diverse slankekure uden at det har hjulpet en bønne overhovedet. Hvis det er tilfældet, kan der være andre årsager, som hormoner, alder og genetiske faktorer.

Alder
I takt med at vi bliver ældre, forandres vores kroppe sig. Både mænd og kvinder oplever at forbrændingen falder, og derfor sætter der sig mere fedt på kroppen, hvis man spiser samme antal kalorier som man plejer. Derudover mindskes vores muskelmasse også. Muskler hjælper med at øge forbrændingen, men med færre og færre muskler er det klart at forbrændingen falder og mere fedt sætter sig i kroppen.

Derudover oplever vi kvinder også særlige problemer i forbindelse med overgangsalderen.
”Hvis kvinder tager på i under overgangsalderen, er det højt sandsynligt på maven,” siger Michael Jensen, professor i medicine ved Mayo Clinic’s endokrinologiske afdeling.
Når vi kommer til overgangsalderen, nedsættes produktionen af østrogener og progesteroner. Samtidig falder også niveauet af testosteron – dog i et langsommere tempo. Dette hormonskifte betyder, at vi kvinder i højere grad holder på fedtet omkring maven.

Forarbejdet mad er gift for kroppen og vi bliver fede af det
Det værste er hvedemel, hvidt brød, kiks og chips samt sukker, søde drikke, desserter samt færdiglavet mad, for det øger inflammationen i vores kroppe,” siger Kate Patton ( diæstist ved Cleveland Clinic's Heart and Vascular Institute.) Hvis man spiser for meget af de slags mad, er det svært at tabe mavefedtet.
Andre faktorer som stress, for lidt søvn, ingen motion, sygdom og arvelighed kan også have betydning for vores vægt og fedt i kroppen.

Mål taljen og få en idé, om dellerne på maven er ok eller om de direkte er farlige.
I dette tilfælde kan du ikke regne med dit BMI-tal, for det kan sagtens være normalt. Så find målebåndet frem, så du kender risikoen for om dellerne er direkte skadelige for dig.
Mål på det smalleste sted omkring taljen, uden at slappe af i maven, vel at mærke. Derefter måler du dig på det bredeste sted over bagen.

Sådan gør du!Tyndfed
Del taljemål med hoftemål
Eks. 56 cm rundt om livet/82 rundt om hofterne = 0,71
Er resultatet over 0,8 er du i risikozonen
Er resultatet over 0,85 er du i højrisikozonen.

Er det for mange centimeter omkring maven, så sæt i gang NU som i NU med at være sund og tab dit fedt.

1. Spis rent/økologisk, sundt og hjemmelavet mad.
- undgå sukker, hvidt mel, i det hele taget brød, samt færdiglavet mad.
2. Spis sunde olier, som oliven-, hørfrø og kokosolie
3. Få nok proteiner til at opbygge muskler. Helst lyst kød, fede fisk, bønner, linser o.lign.
4. Spis mange grøntsager og kun lidt frugt, da det indeholder for meget fruktose.
5. Få en god søvn
6. Undgå stress
7. Dyrk motion (Det behøver ikke at være ekstrem træning for at du kan tabe fedt)

 
  • Til en god søvn brug Silent Night
  • Til mindre stress brug Aeon
  • Til at mindske inflammation i kroppen brug Y-serien (Aeon, Glutathion og Carnosine)
 
Vil du også være sund, tabe farligt fedt, blive sundere og få mere energi, så du kan blive i bedre humør, passe dit tøj og se godt ud? Så kontakt mig straks på mail eller tlf.5176 3270

Kan også købes direkte her. Brug ID nr 771372


Bedste hilsner
 
 

Kategori: Sundhed, WinFit

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Bedste hilsner

Plasterakupunktur 
 
 
www.plasterakupunktur.dk | CVR: 27810691 | - Denmark | Tlf.: +45 51763270