Nye indlæg

 

De 5 største fortrydelser i livet

11-04-2016
I mange år har sygeplejerske Bronnie Ware plejet mennesker, der havde deres sidste tid på et hospice. Hver og en af dem, spurgte hun, hvad de fortrød mest i deres liv. Overraskende nok var det de samme svar, der gik igen og igen blandt de dødende.

Når folk oplever alvorlig sygdom eller ligger for døden, går livets virkelighed op for dem. Hvad har de fået ud af livet og hvad vil de ændre, hvis de har mulighed for det. Jeg har mødt og hørt om mange, der har ændret deres liv, hvis de har været ramt af alvorlig sygdom hos sig selv eller et nært familiemedlem eller ven. Eksempelvis ændrer mange, der har været ramt af alvorlig stress, deres livsstil. De får måske et nyt arbejde, går på deltid, tager en stressuddannelse og bliver selvstændige, flytter på landet eller tager en tur jorden rundt. De ændrer også deres livsværdier, og begynder at være mere nærværende overfor deres børn og ægtefælle, materielle ting betyder ikke så meget mere. Det kan være en gave, at være ramt af ulykke, selvom det er ulamindeligt hårdt (har selv oplevet mange ulykkelige ting i mit liv) men når man kommer ovenpå igen og har fået et nyt syn på livet, så føles det som en ny gave eller ny frihed.

Her er de 5 fortrydelser som gik igen og igen, da Bonnie Ware spurgte de døende, om hvad de ville have gjort anderledes i deres liv, hvis de havde kunnet.
Det giver virkelig stof til eftertanke.

Top 5 fortrydelser:

1. Jeg ville ønske at jeg havde haft modet og levet tro mod mig selv og ikke det liv, som andre forventede af mig.

De kunne se, hvor mange af deres drømme, som de ikke havde fået opfyldt, ikke engang halvdelen af dem. De var bevidste om at det var pga de valg de havde taget eller IKKE havde taget.
Det er vigtigt at prøve at opfylde nogle af dine drømme i livet før det er forsent.
 
2. Jeg ville ønske at jeg ikke havde arbejdet så hårdt
Denne fortrydelse kom mest fra mænd. De følte at de havde gået glip af deres børns opvækst og savnede tid med deres partner.
De fortrød dybt, at de havde brugt så meget tid I trædemøllen på arbejdet.
 
Ved at gøre dit liv enkelt, og tage bevidste valg, er det muligt at leve for mindre, end du tror. Og ved at skabe mere frihed bliver du mere lykkelig og er mere åben for muligheder, som er mere passende til din nye livsstil og værdier.
 
Tid med familien
3. Jeg ville ønske at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser.
Mange folk undertrykker deres følelser for at få fred med andre mennesker eller også fordi de er bange for, hvad andre vil tænke om dem, hvis de viser for mange følelser. Resultatet er, at man har et middelmådigt liv og aldrig rigtigt er sig selv. Mange af disse mennesker udviklede sygdomme, som stammede fra undertrykt bitterhed og vrede.

Vi kan ikke kontrollere andres reaktioner. Når du begynder at ændre dig til at være ærlig overfor dig selv og andre, vil folk naturligvis reagere på det. Resultatet kan være at der bygges nye og tættere bånd i relationen. Eller også vil du få forløst den usunde relation fra dit liv. Uanset hvad du gør, vil du vinde.
 
venskaber
4. Jeg ville ønske at jeg havde holdt kontakten med mine venner.
Mange ved ikke, hvad det betyder at have gode venner, før de er døende eller alvorligt syge. De var blevet fanget så meget af deres eget liv, at de ikke havde fået plejet gode venskaber, som så forsvandt over årene. De fortrød, at de ikke havde givet venskaberne den tid, som de havde fortjent. Alle savner deres venner, når de er døende eller ramt af alvorlig sygdom.

Det er helt almindeligt at det kan være svært at holde fast I venner med vores travle livsstil. Men prøv at holde fast i dine gode venner, lav aftaler også selvom du kun kan mødes med dem 1 gang hvert halve år. Når du invitere dine venner på middag, så skru forventningerne ned til at det hele skal være første klasses. Det bedste er, at man kan mødes i en afslappet atmosfære.
 
Lykke, livsglæde, smil og latter
5. Jeg ville ønske at jeg havde tilladt mig selv at være lidt gladere.
Mange ved ikke at lykke og glæde er et valg. De havde siddet fast i gamle mønstre og vander, den såkaldte komfortzone i deres daglige familieliv havde overskygget deres følelser såvel som fysiske oplevelser.
Pga frygt for forandringer havde de ladet som om, at de var tilfredse med deres liv - både overfor sig selv og for andre. Men dybt indeni savnede de at grine godt igennem og have glæde og fjolleri i deres liv.
 
Når man ligger for døden, er man ligeglad med hvad andre tænker.
Det er vidunderligt at smile og grine, smile, så gør det imens du lever. Det vil også få dig til at FØLE at du virkelig lever. Smil til verden, grin med dine venner og familie og ikke mindst Grin af dig selv. Hver gang du smiler og griner, føler du glæde og lykke i kroppen, fordi du danner flere lykkehormoner. Søg smil og latter, øv dig på det, og dit liv vil blive meget sjovere og friere.


Livet er et valg, det er DIT liv.
Så vælg bevidst, klogt og ærligt. Vælg lykke og glæde.
 
Opfyld dine drømme før det er forsent
 
 
 

Er du fanget af trædehjulet og vil mere med dit liv, så du kan få mere tid med dine kære, flere venner og fremfor alt, positivitet og glæde i dit liv? Så skriv til mig nu med det samme og hør hvordan. 

Kategori: Lykke og succes

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Bedste hilsner

Plasterakupunktur 
 
 
www.plasterakupunktur.dk | CVR: 27810691 | - Denmark | Tlf.: +45 51763270